Apple meldt inmiddels op de System Status pagina van zijn iCloud Support dat alle services weer online zijn en werken. Ook FaceTime zou er enige tijd hebben uitgelegen voor sommige gebruikers. Het zwaarst getroffen blijkt de Game Center te zijn; daar ervoeren alle gebruikers volgens Apple problemen.

Apple meldde gisteren na diverse klachten van gebruikers dat het een onderzoek zou starten naar de oorzaken van de problemen, maar geeft daarvan niet de uitkomst. Vannacht Nederlandse tijd bleken de problemen opgelost. Volgens Apple hebben gebruikers 'slechts' enkele uren last gehad van de storingen.

Tweede storing in een week

Volgens de laatste cijfers kent iCloud wereldwijd zo'n 190 miljoen gebruikers. De online opslag- en synchronisatiedienst wordt inmiddels op elk hardwareplatform van Apple gebruikt. Het is de tweede maal in een week tijd dat iCloud problemen kent, schrijft The Verge. Eerder lag een aantal diensten er op 25 oktober uit, waarbij iMessage het zwaarst getroffen leek.

Ook op 12 september kende iCloud een uitval. Dat probleem trof volgens Apple maar een gedeelte van de gebruikers, zo'n 1,6 miljoen mensen.