De twee computerreuzen werken aan software die systeemmanagement-op-afstand mogelijk maakt – een functie die al is ingebouwd in computers met een Pentium II-processor. Met het nieuwe programma kunnen netwerkbeheerders taken uitvoeren op oudere computers binnen een netwerk.

De software wordt in augustus of september op de markt gebracht. Het programma bevat volgens bronnen ook voorzieningen waarmee systeembeheerders een 'slapende' (tijdelijk niet gebruikte) computer op afstand kunnen wakker maken om die te repareren.

Met hun nieuwe gereedschap kunnen de beheerders ook kijken wat voor software er op een PC is geïnstalleerd en hoe die wordt gebruikt.

Analisten voorspellen een grote toekomst voor het nog titelloze product van Intel en IBM. Veel bedrijven gebruiken nog oudere systemen, zoals de Pentium 90 MHz, die programma's voor systeemmanagement moeten ontberen. Maar volgens de berichten kunnen ook PC's met de 486-processor met de nieuwe applicatie worden uitgerust.

De nieuwe software draait onder Windows en zou ook Windows 3.1 ondersteunen.

Intel en computerfabrikanten als Comapq en Dell hebben nieuwe computers aangekondigd op basis van de nieuwe 350 MHz en 400 MHz Pentium II-processors. Deze nieuwe systemen bieden ook de mogelijkheid tot systeemmanagement. Zo zijn de nieuwe Optiplex-computers van Dell voorzien van middelen voor 'remote booting' en beveiliging die in het BIOS van de PC zijn ingebouwd.