CompuServe heeft versie 4.0 af van zijn CompuServe-client, het programma waarmee zijn abonnees bij de online-service inbellen. Volgens CompuServe past de nieuwe versie HTML en andere Web-standaarden toe om het zoeken naar informatie te versnellen. Andere verbeteringen zijn een geoptimaliseerd registratieproces en een hoofdmenu dat 20 kanalen bevat. CompuServe 4.0 is ook nauw geïntegreerd met Internet Explorer 3.02 of 4.01. Verder levert CompuServe de Instant Messenger, die gebruikers in real time met elkaar laat communiceren. Versies voor Windows 95, NT, 3.1 en Macintosh (PowerPC en 68K) kunnen op het web worden gedownload.

FlevoNet krijgt een tweede leven: de provider die de jongste provincie van Nederland vrij toegang bood tot het Internet wordt ondergebracht bij de Brabantse provider WBN. FlevoNet ging vorig jaar kopje onder, nadat de rechter de BV failliet had verklaard die het netwerk in het leven had geroepen om subsidie van de regionale overheid. Het bankroet werd ingeluid toen PTT Telecom afbetaling van de schulden eiste. De Flevolanders krijgen per 20 juli weer toegang tot het Internet, maar niet langer gratis: WBN vraagt een tientje per maand voor aansluiting. FlevoNet telde bij zijn failisssement 12.000 gebruikers.

De broncode van een encryptieprogramma is geen echte taal en valt daarom niet onder het recht op vrije meningsuiting. Met dat argument heeft een rechtbank in Ohio de publicatie via het Internet verboden van de broncode van een programma dat de rechtenhoogleraar Peter Junger heeft geschreven. Junger had de Amerikaanse wet aangevochten die de export van encryptie verbiedt. De Amerikaanse overheid beschouwt software om bestanden te versleutelen als 'munitie', waarvoor dan ook de uitvoerbeperkingen uit de wapenwet gelden. De uitspraak in Ohio staat haaks op het vonnis dat een rechter in San Francisco vorig jaar augustus velde. Daarin staat dat encryptiecode wel degelijk onder vrije meningsuiting valt.

De winkelketen Vobis (Latijn: "voor jullie") heeft een nieuwe eigenaar. Het moederconcern Metro AG heeft het bedrijf voor 320 miljoen dollar verkocht aan de Amerikaanse distribiteur CHS Electronics. Naast de winkels en franchices krijgen de Amerikanen ook Maxdata, Peacock en Vobis Assembly (de fabriek die de PC's voor alle merken assembleert) in handen. Vobis was in 1997 goed voor een totale omzet van 4,6 miljard DMark en produceerde meer dan 960.000 personal computers. In Nederland heeft Vobis 23 winkels, 16 franchisehouders en zeven superstores.

Microsoft heeft twee nieuwe Windows-spellen op de markt gebracht. Monster Truck Madness 2 is het vervolg op het racespel tussen 'monster trucks' over onbegaanbaar terrein. Versie 2.0 voegt negen nieuwe wagens toe, waaronder updates van de Bigfoot en Grave Digger, terwijl het verder mogelijk is om nu ook 's nachts en bij regen, ijs of sneeuw te racen. Outwars is een variant op StarWars waarbij spelers elkaar in de ruimte naar het leven kunnen staan. Van de ruimtevaartuigen die elkaar bestoken is de bepantsering, bewapening en bemanning afzonderlijk in te stellen. Tijdens de gevechten kunnen verschillende planeten worden bezocht. Monster Truck Madness 2 en Outwars liggen in de winkel voor rond de 199 piek. Op de website zijn demo's beschikbaar.