Dit blijkt althans uit een onderzoek van computerblad PC Magazine, dat tientallen gebruikte geheugenkaartjes kocht via websites als Marktplaats.nl en Tweedehands.nl. Veel eigenaren hadden niet de moeite genomen om hun kaartjes te wissen, of deden dat niet grondig genoeg. Op bijna negentig procent van de media werden uitermate persoonlijke filmpjes, foto's en bestanden teruggevonden. Vergelijkbare resultaten kwamen al eerder naar voren uit diverse onderzoeken naar tweedehands computers.

Behalve onschuldige vakantiefoto's troffen de onderzoekers dit keer ook een 'flinke portie Hollandse huiskamererotiek' aan, zowel op foto's als bewegende beelden. Daarnaast stuitte het blad op talloze mp3-tjes, e-mails en volledige sollicitatiebrieven.

Met gratis verkrijgbare software is het een fluitje van een cent om verwijderde foto's alsnog boven water te halen. Dezelfde techniek wordt toegepast om per ongeluk verwijderde bestanden weer te herstellen.

Het onderzoek, inclusief een handleiding om bestanden definitief te verwijderen, is te vinden in het juninummer van PC Magazine.