Dit stelt het Britse Parship, een van de grootste online datingdiensten in Europa, na een eigen onderzoek. In Nederland verzorgt Parship onder meer de datingsites voor de PCM-kranten de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw.

Twee van de drie door Parship.co.uk ondervraagden zegt het afgelopen jaar op internet te hebben gezocht naar een partner, aldus de Britse krant The Times. De online datingmarkt zou in Engeland goed zijn voor een omzet van ongeveer 12 miljoen pond. Naar verwachting is dat over twee jaar bijna verviervoudigd.

Volgens het datingbureau is het vertrouwen in internetdating aan het toenemen. De helft van de online daters is ervan overtuigd dat ze via internet ook een partner gaan vinden. Zes maanden geleden was dit nog 35 procent, aldus de onderzoekers.

Toch worden chatrooms voor singles door velen niet echt serieus genomen. "Het is een plek waar ze misschien een one-night stand tegen het lijf lopen", aldus een woordvoerder van het online datingbureau. "Daar kunnen we mensen er niet van weerhouden om te beweren dat ze zijn wie ze zijn. We controleren alleen de betalende gebruikers die op zoek zijn naar een serieuze relatie", aldus een woordvoerder.

Parship, dat sinds twee jaar ook in Nederland actief is, deed vorig jaar nog een onderzoek naar het fenomeen online dating. Daaruit kwam naar voren dat 2 procent zijn huidige partner heeft ontmoet via internet. De meeste ondervraagden (30 procent) hebben hun partner via vrienden of familie leren kennen.