De ontslagen, die de komende maanden plaatsvinden, moeten AOL mogelijkheden bieden om meer te investeren in bedrijfsonderdelen waar veel groei te behalen valt, aldus ceo Randy Falco van AOL in een uitgelekte memo aan het personeel.

"Mijn visie voor AOL is om het grootste en meest geavanceerde wereldwijde advertentienetwerk te bouwen, terwijl we de omvang en betrokkenheid van ons publiek vergroten", verklaarde Falco in de memo.

In augustus bleek nog dat de omzet uit de online advertenties bij de Time Warner-dochter in het tweede kwartaal met 16 procent gestegen was, terwijl de Amerikaanse uitgaven aan online advertenties met 26 procent gestegen. Die tegenvallende resultaten leidden tot geruchten over een mogelijke verkoop van AOL, maar Time Warner-topman Richard Parsons ontkende deze geruchten in september.

Een van de maatregelen waarmee AOL de positie op de online advertentiemarkt hoopt te verbeteren, is de recente integratie van de verschillende advertentienetwerken in één platform: Platform A.

Het personeel dat ontslagen wordt zal volgens Falco een 'ruimhartige ontslaguitkering' ontvangen en assistentie bij het vinden van een nieuwe baan. Vorig jaar schrapte AOL ook al 5000 banen.