Spystar, het bedrijfje dat afgelopen maandag adverteerde met een pc van 400 dollar waar OS X Leopard al op geïnstalleerd is, heeft in de afgelopen dagen meerdere malen zijn adres gewijzigd. De online winkel is daarbij ook een tijdje gesloten geweest zonder dat daar een verklaring voor is gegeven.

Bezoekers van gadgetsite Gizmodo controleerden het adres van de winkel en kwamen er al snel achter dat de 'computerfabrikant' midden in een woonwijk gevestigd zou zijn. Het adres werd daarop veranderd, waarna de winkel gevestigd zou zijn in een pand waar zich een verkoper van verpakkingsmaterialen bevindt. Werknemers van die laatste firma zeiden nog nooit van Psystar te hebben gehoord.

Het nieuwste adres van Psystar geeft een vestigingslocatie aan op zo'n 16 kilometer van het vliegveld van Miami.

Psystar trok deze week uitbreid de aandacht omdat het een computer met OS X Leopard zou aanbieden. Daarmee zou het de eerste fabrikant zijn die sinds 1997 een Apple kloon aanbiedt. In 1997 beëindigde Steve Jobs, vlak na zijn terugkeer bij Apple, een programma dat fabrikanten in staat stelde om klonen te bouwen. De computer van Psystar zou bovendien in strijd zijn met de gebruikersovereenkomst van Apple, al is dat volgens juridische experts een beperkt probleem.