De inkomstenstroom van de microblogdienst lijkt eindelijk op gang te komen, schrijft het tijdschrift Wired. De inkomsten komen onder meer van de verkoop van gebruiks- en zoekdata aan bedrijven.

Maar volgens Wired zijn de oprichters van Twitter nog nauwelijks bezig met hoe de site geld zou moeten verdienen. In plaats daarvan bedenken ze allerlei nieuwe manieren om hun groeiend aantal medewerkers tevreden te houden.

100 miljoen

De omzet van 4 miljoen dollar steekt schril af ten opzichte van de 100 miljoen dollar die Twitter onlangs aan investeringen binnenharkte. De financieringsronde was gebaseerd op een inschatting dat Twitter zeker 1 miljard dollar waard zou zijn.

In juli bleek uit uitgelekte interne documenten van Twitter dat het bedrijf tot het einde van 2013 ruim 1,5 miljard dollar aan inkomsten denkt te genereren. Het aantal gebruikers moet dan de 1 miljard zijn gepasseerd.

[h]Voorspellingen[/]

Al jaren wagen experts in de Amerikaanse internetbranche zich aan voorspellingen over hoe Twitter, een van de snelst groeiende sites, geld in het laatje zou moeten brengen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen via advertenties of betaalde abonnementen.

Twitter startte drie jaar geleden en heeft nu enkele tientallen miljoenen bezoekers per maand.