De onderhandelingen tussen Google en Twitter zijn tot stilstand gekomen vanwege discussie over de waarde van de deal. Twitter-ceo Dick Costolo zei dit op de Web 2.0 Summit-conferentie, bericht techsite Computerworld.

“Het is waar dat het venijn in de details zit wanneer je onderhandelt met een bedrijf. We komen er simpelweg niet uit wat de juiste ruilwaarde is. En ik praat niet alleen over dollars", zei hij tegen het aanwezige publiek.

Realtime Google+

De deal tussen Google en Twitter dateert uit 2009. Gebruikers kregen hiermee de beschikking om realtime te zoeken in tweets. Twitter leverde Google hiervoor een speciale feed waaruit Google de data filterde.

De overeenkomst tussen beide bedrijven eindigde begin juli. De dag daarna kondigde Google aan zich voor realtime zoekresultaten te willen richten op het eigen sociale netwerk Google+. Microsoft's Bing Social heeft op dit moment nog wel een zoekovereenkomst met Twitter, waarbij tweets realtime worden weergegeven.

Costolo heeft nog wel hoop voor de toekomst. "We blijven in gesprek met deze jongens, dus we zullen wel zien wat er gebeurt," vertelt hij.