Twitter is dinsdagavond gestart met een nieuwe Follow-knop voor websites. Daarmee kunnen bezoekers van sites met één klik een Twitter-account volgen als zij al bij Twitter zijn ingelogd. Websitebeheerders kunnen de code voor de Follow-knop bij Twitter-genereren.

Meer dan 50 grote sites hebben de Follow Button woensdag als eerste geïmplementeerd, voor onder meer het volgen van tweets van favoriete journalisten, beroemdheden en sporters. Het gaat om sites van nieuwsmedia als CBS, Fox, MTV en de officiële sites van Lady Gaga, Justin Bieber en Britney Spears. Ook Wordpress ondersteunt de nieuwe Follow-knop. De knop kan behalve de gebruikersnaam op Twitter ook het aantal volgers tonen.

Google +1

Woensdag lanceert Google zijn +1-knop voor websites, meldt Searchengineland. De +1-knop is eerder di]t jaar aangekondigd als een manier waarmee Google-gebruikers hun waardering voor een webpagina kunnen uiten. Het idee lijkt op de razend populaire 'Vind ik leuk'-knop van Facebook.

Elke site-eigenaar kan voortaan +1-knoppen aan pagina's toevoegen. Via Google Webmaster Central krijgen sitebeheerders toegang tot statistieken over het gebruik van de knop. Vooralsnog is de enige manier waarop mensen zien wat hun vrienden +1 hebben meegegeven via Google's zoekresultaten.