Twitter-ceo Evan Williams maakte de nieuwe investeringsronde vrijdagavond bekend. Het bedrag werd niet vermeld, maar het gaat wel om een 'significante' financieringsronde. The Wall Street Journal wist donderdag al te melden dat ging om maar liefst 100 miljoen dollar.

Nog geen omzet

"Daarmee koopt het bedrijf meer tijd om een bedrijfsmodel te ontwikkelen", schrijft de zakenkrant droogjes. Want inderdaad, Twitter weet nog steeds niet hoe het geld moet verdienen aan die miljoenen twitteraars. Het genereert nog nauwelijks omzet, laat staan winst. Oprichter Biz Stone zei eerder deze week dat er dit jaar in ieder geval nog geen advertenties op Twitter komen.

Beursgang

De investeerders in deze derde ronde zijn Insight Venture Partners, T. Rowe Price, Institutional Venture Partners, Spark Capital en Benchmark Capital.

Afgelopen februari haalde Twitter al 35 miljoen dollar op en nog eerder 20 miljoen. De nieuwste megaronde waardeert het bedrijf op één miljard dollar en voedt speculaties over een eventuele beursgang. Dat klinkt verdacht veel als de internetzeepbel van eind vorig millennium.