Durfinvesteerders Institutional Venture Partners en Benchmark Capital pompen het geld in Twitter, meldde oprichter Biz Stone vrijdagavond op het bedrijfsweblog van Twitter. Peter Fenton from Benchmark neemt nu zitting in het bestuur van de microblogsite. Twitter ontving in eerdere investeringsrondes al 20 miljoen dollar.

Geld verdienen

Met het extra geld wil Twitter nog verder groeien. Daarnaast wordt gewerkt aan manieren om geld te verdienen. Twitter heeft nu zes miljoen gebruikers, maar verdient nog geen cent.

Afgelopen november wimpelde Twitter een overnamebod van 500 miljoen dollar af van Facebook, dat het bedrag grotendeels in aandelen wilde betalen. Twitter heeft momenteel 29 medewerkers.

De hype voorbij

Uit een onderzoek van het Amerikaanse Pew Institute vorige week bleek dat momenteel 11 procent van alle Amerikanen 'statusupdates a la Twitter' op het net plaatst of deze korte berichten leest. Onder de groep onder de 35 jaar doet dit 20 procent.

De Twitter-hype waait niet zomaar meer over, zoveel is duidelijk. De microblogdienst wordt ook steeds vaker gebruikt als nieuwsmedium, zoals het getwitter vorige week tijdens het kortstondige retourtje Londen van Geert Wilders. Vrijdag moest premier Balkenende er nog aan te pas komen om het getwitter van minister Verhagen van Buitenlandse zaken in te tomen. Persbureau ANP experimenteert momenteel met live verslaggeving uit de rechtszaal via Twitter.