Het eerste kwartaal van Twitters financiële jaar verliep niet zo mooi als gehoopt. Het bedrijf haalde zijn omzet van 181 miljoen euro, voornamelijk uit groeiende advertentie-inkomsten en die omzet is 35 miljoen euro hoger ten opzichte van vorig kwartaal. Toch noteerde Twitter daarmee een nettoverlies van zo'n 96 miljoen euro.

Minder nieuwe tweeps

Het verlies was verwacht, maar analisten maken zich vooral zorgen over de afremmende groei van het sociale netwerk. Die groeide het afgelopen kwartaal met 5,8 procent naar 255 miljoen gebruikers wereldwijd.

Dat is minder groot dan vorig jaar, meldt Re/code, toen het netwerk op jaarbasis 30 procent groeide in het vierde kwartaal en nu uitkomt op 25 procent. Twitter weet gebruikers nu te gelde te maken, maar omdat het aantal gebruikers minder hard groeit, groeit ook de omzet minder hard dan gehoopt.

Ongelukkige investeerders

Investeerders reageerden ook niet gelukkig op Twitters kwartaalrapportage. Het aandeel van het bedrijf daalde gisteravond met tien procent. Twitter zegt in de kwartaalrapportage een grotere omzet te verwachten in het tweede kwartaal.