Naast Twitter moesten ook bedrijven als Google, Facebook, Yahoo en LinkedIn informatie over ethniciteit prijsgeven. Bij alle bedrijven zijn, heel verrassend, vrouwen en gekleurde mannen en vrouwen in de minderheid, terwijl uit onderzoek juist zou blijken dat diversiteit binnen personeelsbestanden juist leidt tot betere beslissingen.

Twitter belooft het voortaan anders te doen

Bovendien zouden vrouwen in leidende rollen voor betere financiële resultaten van organisaties zorgen, schrijft diversiteitsdirectrice Janet Van Huysse in een blog op de site van Twitter. Ze geeft toe dat er voor het blog nog een schone taak ligt om het percentage vrouwen en donkere medewerkers te vergroten.

Bij Twitter werken voor 70 procent blanke mannen; 90 procent in een technische rol, bij de rest van het bedrijf in 50 procent van de rollen. Onder managers bij Twitter is het percentage mannen 79 procent. Bij het bedrijf werken wereldwijd in totaal 3000 medewerkers.

Foei!

Volgens burgerrechtenactivist Jesse Jackson is de discrepantie in kleur niet te verklaren aan de hand van talent, maar aan de kansen die mensen gegund worden. De politicus/predikant nam afgelopen maanden techbedrijven onder vuur omdat ze nauwelijks moeite zouden doen om minderheden aan een baan te helpen.