Twitter werd twee maanden terug nog gewaardeerd op 3,7 miljard dollar. Eind december haalde het bedrijf 200 miljoen dollar op bij diverse investeerders. In september 2009 kreeg Twitter een kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar. Toen werd de waarde van het bedrijf geschat op 1 miljard dollar.

JP Morgan doet de investering niet met eigen geld, maar via het nieuwe investeringsfonds Digital Growth Fund, dat kapitaal steekt in technologiebedrijven. In dat fonds is inmiddels 1,2 miljard verzameld van diverse investeerders. In het potje moet uiteindelijk 1,3 miljard dollar komen.

Ook geld naar Zynga, Skype

Volgens de Financial Times wil het investeringsfonds ook geld steken in een ander technologiebedrijf. Genoemd worden spelletjesmaker Zynga en internettelefonieaanbieder Skype.

Eerder al zette Goldman Sachs, een concurrent van JP Morgan, een investeringsfonds op voor de technologiesector. Uit dat fonds is inmiddels kapitaal gestoken in onder meer Facebook. Die 500 miljoen euro gaf Facebook op dat moment een virtuele waarde van 50 miljard dollar, maar inmiddels zou die waarde zijn opgelopen naar 70 miljard dollar.