Twitter haalt de mogelijkheid om privéberichten te sturen naar gebruikers die jou niet volgen even stilletjes weg als het de functie vorige maand introduceerde. De optie is sinds maandag uit de instellingen van het microblog verdwenen. Op vragen hierover verwijst het netwerk door naar een blog waarop het over experimenten schrijft. Op die site is echter niets over het uitschakelen van de feature te vinden.

Twitter lijkt met de verwijzing naar het blog en het niet ingaan op vragen over het weghalen van de Direct Messages (DM’s) naar onbekenden te willen benadrukken dat het constant nieuwe functionaliteit ‘in het wild’ uitprobeert. Onduidelijk blijft of gebruikers bijvoorbeeld hebben geklaagd over het ontvangen van veel spam na het inschakelen van de functionaliteit.

Het bredere toestaan van DM’s leek erop te wijzen dat Twitter zijn sociale netwerk toegankelijker wil maken voor nieuwkomers. Sinds het ontstaan van het microblog in 2006 is in de functionaliteit namelijk nauwelijks iets veranderd.

Het weghalen van deze feature wijst er volgens sommigen op dat Twitter in navolging van Facebook werkt aan een losstaande app voor messaging, maar daar is verder nauwelijks bewijs voor te vinden. Toch zal het bedrijf na de beursgang in de toekomst rekening moeten gaan houden met de wensen van aandeelhouders, ook qua technologie en de keuzes die daarbij komen kijken.