Microblog Twitter maakt zich op voor een beursgang. Via een tweet maakt het bedrijf wereldkundig dat het daarvoor nodige S-1 verzoek bij beursautoriteit Securities and Exchange Commission (SEC) officieel is ingediend.

Een beursnotering van het microblog hing al langer in de lucht. Vorig jaar stapte ook sociaal netwerk Facebook naar de beurs en een jaar eerder zakelijk netwerk LinkedIn Met de beursgang hoopt Twitter net als zijn voorgangers vele miljoenen aan investeringsdollars binnen te slepen.

De waarde van de IPO (Initial Public Offering) van Twitter wordt geschat op een bedrag tussen de 10 en 15 miljard dollar. Daarmee zou het de grootste techgerelateerde beursgang zijn sinds Facebook, dat in mei 2012 16 miljard dollar binnensleepte.

Advertenties en Nederlands tintje

Twitter is zeven jaar geleden opgericht door Jack Dorsey. De dienst groeide in de eerste jaren snel en kent anno 2013 circa 200 miljoen actieve gebruikers. De laatste drie jaar werkt het bedrijf volop aan een advertentiestrategie, waarbij televisie een grote rol speelt. Deze ontwikkeling kent zijn oorsprong in Nederland. Nog dit jaar opent Twitter ook een kantoor in ons land.