Sinds vorige week wordt er in de blogosfeer druk gespeculeerd over gesprekken tussen Google en Twitter. Eerstgenoemde wil de microblogdienst mogelijk overnemen. De geruchten kwamen bij techbblog Techcrunch vandaan dat zich baseerde op anonieme bronnen binnen Google.

Twitter is volgens schattingen 250 miljoen dollar waard. Toch zou de ceo van de dienst, Evan Williams, zijn bedrijf nog niet voor 1 miljard van de hand willen doen, aldus Techcrunch.

Onafhankelijk bedrijf

Mede-oprichter Biz Stone reageert nu officieel op het Twitter blog: "Ons doel is om een winstgevend, onafhankelijk bedrijf op te bouwen. Daar beginnen we nu net mee. We hebben net iets meer dan 30 werknemers en werken vanuit een zolder in San Francisco." Stone schrijft ook dat er vaker gesprekken zijn met verschillende bedrijven over uiteenlopende onderwerpen.

Samenwerking

De microblogdienst is wel op zoek naar nieuwe werknemers. Stone wijst daar in dezelfde blogpost op. Tussen de advertenties staat onder andere een vacature voor director strategic partnerships.

Die nieuwe functie binnen het bedrijf is erop gericht om na te denken over relaties met andere bedrijven. Twitter wil erachter komen welke ondernemingen het meeste kunnen bijdragen aan de dienst en wil daarmee gaan samenwerken. Zo is er laatst een sponsordeal gesloten met Microsoft voor een zakelijk Twitter-portaal.