Twitter is de nieuwste sponsor van de Linux Foundation. Het microblog wordt een zilver lid van de open source gemeenschap. Dat komt neer op een jaarlijkse bijdrage van 15.000 dollar. De officiele bekendmaking volgt deze week op de LinuxCon en CloudOpen-conferenties van de Foundation in San Diego, schrijft ICT-nieuwssite The H.

'Open source is belangrijk voor ons'

Twitter gebruikt open source binnenshuis voor het ondersteunen van zijn microblog. Deze kent inmiddels 140 miljoen actieve gebruikers die zo'n 400 miljoen tweets per dag produceren. Voor het opslaan van deze tweets gebruikt Twitter bijvoorbeeld MySQL. Twitter heeft zelf nooit bijgedragen aan het ontwikkelen van Linux, maar heeft wel een aantal open source projecten en bijdragen op zijn naam, waaronder bij de Apache Foundation.

Open source-manager Chris Aniszczyk van Twitter is verheugd met het sponsorschap van Linux. “De uitgebreide vernieuwingsmogelijkheden van Linux zijn de reden voor de succesvolle toepassing in het bedrijf. Het ondersteunen van de Linux Foundation, dat zich net zo snel verbeterd als Twitter zelf, is belangrijk voor ons.", aldus Aniszczyk tegenover The H.

'Twitter wil slechts goodwill kweken'

Andere media vinden echter dat bekendmaking op een opmerkelijk moment komt. Een week geleden is er grote verontwaardiging ontstaan op Twitter, nadat zij de nieuwe API-eisen bekendmaakten. Ontwikkelaars zijn helemaal niet blij met die nieuwe strategie van het microblog, dat onder mee een limiet stelt aan het aantal client-gebruikers. Volgens The Register is het sponsoren vooral bedoeld voor wat “goodwill" bij ontwikkelaars.