Het vooral bij vrouwen populaire Twitter zou ook een vrouw in de top moeten hebben. Dat was een van de argumenten in een al langer lopende discussie over de volledig mannelijke top van Twitter. Maar daar wordt op korte termijn alsnog een vrouw aan toegevoegd, schrijft techblog AllThingsD op basis van interne bronnen bij het microblog.

Gevraagd: niet slechts media- en techvrouw

De aanstaande beursgang (IPO, initial public offering) aan de New York Stock Exchange, dit weekend nog succesvol getest, gaat echter voor. Pas daarna kiest Twitter een topvrouw. De vrouwelijke kandidaat moet volgens AllThingsD naast media- en techervaring ook een internationaal netwerk hebben. Twitter-CEO Dick Costolo voerde hierover nog een publieke ruzie met tech-entrepreneur Vivek Wadhwa:

De namen die het techblog noemt, zijn de voormalige vrouwelijke ministers van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Condoleezza Rice en Madeleine Albright. Zij zouden de expertise hebben om zich aan te sluiten bij het huidige mannenbestuur met voormalig Netscape-CEO Peter Currie, ex-News Corp COO Peter Chernin, Silicon Valley-investeerder Peter Fenton, oud-DoubleClick CEO David Rosenblatt, ondernemer Evan Williams en de bekende Twitter-namen Jack Dorsey en Dick Costolo.