Twitter wil bij zijn beursgang tussen 1,2 miljard en 1,6 miljard dollar ophalen. De waarde van het bedrijf, dat vooraf geschat werd tussen de 10 en 15 miljard dollar valt uit op iets meer dan 11 miljard dollar, zo blijkt uit ingediende formulieren bij beursautoriteit Securities and Exchange Commission (SEC).

De weg der geleidelijkheid

Daarmee kan gesproken worden van een voorzichtige beursgang. Met het Facebook-fiasco van vorig jaar in het achterhoofd lijkt het microblog het anders te willen doen dan zijn grote techvoorganger op de beurs. Twitter kiest voor geleidelijkheid, met bescheiden aandeelprijzen tussen de 17 en 20 dollar en kiest voor de New York Stock Exchange in plaats van de rivaliserende techbeurs Nasdaq.

Vanaf vermoedelijk medio november – een officiële datum voor de IPO is nog altijd niet gegeven – worden de aandelen van het microblog verhandeld onder de naam ‘TWTR’. Als beursgenoteerde onderneming wil Twitter winst gaan halen uit advertentie-inkomsten via met name televisie. Ondanks circa 218 miljoen actieve gebruikers maakt het bedrijf de afgelopen jaren consequent verlies.