De website 24/7 Wall Street maakt jaarlijks een top 10 van meest gehate bedrijven in de Verenigde Staten aan de hand van consumentenonderzoeken, tevredenheidspeilingen onder werknemers, de beslissingen van het management en het financiële gewin van de directeuren.

Schandalen, die weer leiden tot slechte pers, helpen ook niet. Dat leverde General Motors, dat meerdere malen moest melden dat er fabricagefouten in auto's waren gevonden, de eerste plaats op. Sony, de nummer 2, had niet alleen te maken met die grote beruchte hack (al dan niet vanuit Noord-Korea), maar zag zijn gamenetwerk ook nog eens bezwijken onder een DDoS-aanval tijdens de Kerstdagen. Dat leverde veel boze reacties op.

Uber krijgt flink wat klappen

Uber, de hippe en brutale taxidienst zonder taxivergunningen, is als nieuwkomer met stip op de zesde plaats beland. Wat is het probleem? Nou, ten eerste zijn de "echte" taxichauffeurs woedend, landen als Nederland (en China en Frankrijk) verbieden de dienst, Uberchauffeurs blijken in sommige gevallen verkrachters, Uber heeft te maken met ontevreden chauffeurs vanwege prijsdalingen, klanten klagen daarentegen over plotselinge prijsstijgingen op drukke tijden en de managers doen wel heel luchtig over de privacy van hun klanten.

We zijn benieuwd welke bedrijven door Nederlanders het meest gehaat worden. Geef je suggesties hieronder in de comments.