Ubuntu One biedt gebruikers die de cloudopslagdienst doorlinken aan derden 500 MB extra opslagruimte voor zowel de zender als ontvanger. Met een limiet van veertig uitnodigingen kunnen gebruikers het gratis instapabonnement van de dienst daardoor verhogen naar maximaal 25 GB.

Concurrentie cloudmarkt neemt toe

Op dit moment krijgen Ubuntu One-gebruikers 5 GB opslagruimte wanneer zij een account aanmaken. Betalende klanten kunnen uiteraard meer ruimte krijgen. Eerder kwam concurrent Dropbox al met een soort gelijk beloningssysteem, waarbij de limiet overigens op 16 GB ligt. Bij beide diensten is de nieuwe opslagcapaciteit permanent.

Ubuntu One is een van de kleinere spelers op de cloudmarkt en bestaat sinds 2009. De cloudopslagdienst wil met het nieuwe beloningssysteem meekomen in de groeiende concurrentiestrijd. Sinds de komst van grote speler Google Drive passen verschillende diensten hun capaciteit en prijzen aan. Vorige maand verdubbelde Dropbox zijn opslagruimte voor dezelfde prijs.

Ubuntu One ruim beschikbaar

Belangrijk is ook op welke platformen de opslagdiensten worden aangeboden. Bij Ubuntu One is dat naast de gelijknamige Linux-distributie met Windows, Mac OS X en mobiele applicaties voor Android en iOS inmiddels ruimschoots mogelijk.