Volgens Shuttleworth is Dell tevreden over de vraag naar de Linux-pc's, die in mei dit jaar werden geïntroduceerd. Dell verkoopt de Ubuntu-pc's, naar aanleiding van de populariteit van dit idee op zijn website Ideastorm, waar klanten suggesties kunnen doen aan Dell.

"Er staan nog meer aanbiedingen in de wacht", zegt Shuttleworth in een interview. "Wat tot nu toe is geïntroduceerd is nog niet alles. Voor de komende paar weken en maanden staat er nog meer gepland."

Een woordvoerster van Dell, Ann Camden, wilde niet op de uitspraken van Shuttleworth reageren. Wel beaamt ze tegenover persbureau Reuters dat Dell tevreden is met de reacties van de consumenten op de Linux-pc's. Zij stelt dat de meeste kopers van de Linux-pc's open-sourcefans waren, maar dat de pc's ook gekocht zijn door mensen die nog niet eerder Linux hebben gebruikt.

Momenteel verkoopt Dell vijf modellen - de E520n, E1505n, de XPS410n, de Inspiron 1420N en de Inspiron 530N - waarop het besturingssysteem Ubuntu 7.04 wordt voorgeïnstalleerd.