In april had Microsoft nog aangekondigd dat de ondersteuning van MSN Music eind augustus zou stoppen. Voor de klanten van MSN Music zou dat betekenen dat ze na die datum niet zouden kunnen overstappen naar een nieuwe computer of besturingssysteem zonder hun met DRM beveiligde muziek te verliezen. Het door MSN Music gebruikte drm-systeem PlaysForSure vereist dat een computer opnieuw wordt geautoriseerd bij een upgrade naar een nieuw besturingssysteem.

De beslissing van Microsoft leidde tot een storm van protest. Zo eiste de digitale-burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF) dat Microsoft gedupeerde klanten financieel tegemoet zou komen. "Klanten moeten een refund krijgen voor de gekochte muziek, of ze zouden een vervanging moeten krijgen van een online winkel die dezelfde muziek zonder DRM aanbiedt", aldus Shari Steele van de EFF destijds.

Door de ondersteuning in ieder geval nog tot eind 2011 veilig te stellen, krijgen de klanten van MSN Music voorlopig uitstel van executie. Over drie jaar zal Microsoft besluiten of het al dan niet zal doorgaan met de ondersteuning van de bij de MSN Music store gekochte tracks. "We zullen dan evalueren hoeveel van deze functionaliteit nog wordt gebruikt en welke stappen er verder moeten worden genomen om onze klanten te ondersteunen", stelt het MSN Music team in een e-mail.

Microsoft besloot MSN Music in november 2006 te sluiten. Het softwarebedrijf lanceerde rond die tijd een nieuwe muziekwinkel die was gelieerd aan de muziekspeler Zune. De drm-systemen van de Zune Marketplace en MSN Music zijn incompatibel.