T-Mobile had geen enkel bezwaar tegen de app en wilde hem zelfs graag hebben. Het netwerk van de provider zou de streaming video van Uitzending Gemist met gemak aankunnen. Desondanks oordeelde Apple dat de toepassing niet in de App Store mocht, omdat die naast wifi ook gebruik maakt van het 3G-netwerk.

Na gezamenlijk aandringen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en T-Mobile heeft Apple alsnog besloten de applicatie toe te laten. Er werd een brief gestuurd aan Apple Europa. "Vervolgens hebben wij de applicatie ongewijzigd opnieuw ingediend bij Apple en hebben ze hem deze keer wel toegelaten", legt Gerald van der Wijngaart van de NPO uit. De aanmeldprocedure verliep deze keer ongewoon snel.

Lobby

De steun van T-Mobile heeft Apple doen besluiten de app alsnog toe te laten. "Dat heeft zeker wel geholpen", aldus Van der Wijngaart. T-Mobile beargumenteerde onder andere dat Uitzending Gemist al sinds 2008 beschikbaar is op 'honderden soorten' mobieltjes met Java, Symbian of Windows Mobile draait. Volgens de NPO gaat dat 'ontzettend goed'.

De applicatie heeft een archief van 8 dagen. Over wifi haalt de applicatie 500 kb/s en dezelfde beeldkwaliteit als op de website, belooft de NPO.Via 3G wordt de data met maximaal 200 kb/s aangeleverd en is de beeldkwaliteit lager. De afleveringen zijn 'vrijwel direct' na uitzending op televisie beschikbaar, belooft de NPO.