De totale kosten bedragen 400.000 pond. Dat is omgerekend ongeveer 592.000 euro. "De rechtszaak heeft al ons spaargeld gekost. Als de schadevergoeding wordt toegewezen zijn we financieel geruïneerd", aldus de 61-jarige Agnes Ingvarsdottir die samen met haar man Ericur Petursson de mast weg wilde hebben.

Sinds de plaatsing van de mast door het bedrijf Hutchison in augustus 2003, hebben het echtpaar en hun zoon meerdere lichamelijke klachten. De mast staat op een restaurant tegenover het huis van het echtpaar, zo meldt The Times. De gezondheidsklachten waren onder andere hoofdpijn en misselijkheid.

Infecties

Ingvarsdottir: "We zijn altijd gezonde mensen geweest. Sinds de mast er staat, heb ik last van diverse infecties en laten mijn tanden los. Volgens de dokter is dit niet te genezen en zit er niets anders op dan te verhuizen."

Naast de lichamelijke klachten is ook de waarde van het huis aangetast. Ze hebben het pand dit jaar verkocht voor 50.000 pond minder dan de taxatiewaarde in 2003. Hun nieuwe huis staat in een beschermd natuurgebied.