Over het afgelopen half jaar daalden de licentieverkopen wel met 21 procent. De licentie-inkomsten in juni waren sterk, niet alleen voor Agresso Business World maar ook de Coda-producten en het Benelux-assortiment, zegt het bedrijf. In juli is zelfs een beter resultaat geboekt dan vorig jaar, zowel in omzet als in winst.

In de eerste helft van dit jaar werd verder gewerkt aan een stapsgewijze integratie van beide organisaties Unit 4 en het overgenomen Coda door vermindering van de centrale kantoorkosten bij Coda en door integratie van verkoopactiviteiten in diverse landen. Doordat het bestaande ontwikkelteam gebruik kon maken van beschikbare middelen in het Spaanse R&D-centrum van Unit 4 Agresso, kan het nieuwe SaaS-product Coda 2go kostenefficiënt op de markt gebracht worden, zegt het bedrijf. Coda 2go wordt tevens in de US op de markt gebracht. Unit 4 is daar bezig een verkooporganisatie op te zetten.

Weinig verloop

De totale omzet daalde in de eerste helft van dit jaar maar met 2 procent door een sterke stijging van de contractenomzet. De omzet uit contracten (onderhoud en abonnementen/SaaS) steeg met 11 procent naar een niveau van 88,2 miljoen euro en het aandeel van de contractenomzet in de totale omzet steeg naar 47 procent. Belangrijk hierbij was dat er weinig verloop of faillissementen van bestaande klanten te constateren viel, het verloop van klanten bleef beneden de 3 procent.

Bron: Channelworld.nl