UPC vindt dat Brein niet het recht heeft om de naw-gegevens van wat Brein twee 'zware uploaders' noemt, te gebruiken voor juridische vervolging.

"UPC respecteert de privacy van haar abonnees", stelt woordvoerder Bert Holtkamp. De zegsman zegt dat het bedrijf de naam- en adresgegevens van twee abonnees alleen ter beschikking heeft gesteld aan de voorzieningenrechter om 'uitleg te geven over het technische procédé van het identificeren van abonnees'.

Holtkamp zegt dat UPC erop vertrouwde dat Brein zich aan de wettelijke voorschriften met betrekking tot de bescherming persoonsgevens zou houden.

"We hebben Brein gesommeerd om voor vanmiddag vijf uur te bevestigen dat ze die gegevens niet voor een ander doel aanwenden dan waarvoor ze zijn verstrekt", aldus Holtkamp. "Indien die bevestiging uitbljft zullen wij maatregelen nemen en een kort geding aanspannen."

Holtkamp verklaarde woensdagavond tegenover Webwereld dat UPC nog geen bericht van Brein heeft ontvangen. In een verklaring stelt UPC dat het 'niet zal nalaten een kort geding tegen Brein te starten' als Brein de gegevens voor 'ongeoorloofde doeleinden' zal gebruiken. Volgens Holtkamp heeft Brein tot de opening van de rechtbank morgenochtend de tijd om een kort geding te voorkomen.