Hoofdredacteur Erwin van der Zande stak vorige maand een gratis decoder van UPC in brand en vermorzelde deze vervolgens. Hierna werd het apparaat afgeleverd bij UPC. De receptioniste zag het pakket aan voor een bom en belde de politie. UPC liet het kantoor ontruimen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam langs om de doos te onderzoeken.

UPC krijgt veel kritiek vanwege de opdringerige wijze waarop de kabelmaatschappij klanten een mediabox zou opdringen. Vorige maand diende de Consumentenbond daarom een klacht in bij de Consumentenautoriteit. Bij wijze van ludieke actie besloot het team van Bright de decoder te slopen en te retourneren.

"UPC reageerde vandaag niet op onze verzoeken om commentaar en de agent in kwestie had een vrije dag", schrijft Erwin van der Zande op de Bright-site. "De brief meldt dat we gehoord zullen worden 'als verdachte ter zake bedreiging'. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid vanwege onze Paybackparty zijn eerder deze maand. Hoe UPC daar een bedreiging in ziet is ons een raadsel, maar we zullen spoedig meer weten."