Het kabelbedrijf verspreidt volgende week een krantje met de titel 'ADSL Inruilweken' in een oplage van 2,3 miljoen exemplaren. Alle klanten van UPC krijgen de krant, zo is de bedoeling. UPC laat er - gezien de titel - geen misverstand over bestaan wie het bedrijf in het vizier heeft: adsl-klanten.

In het vier pagina's tellende krantje benadrukt de kabelaar de voordelen van kabel ten opzichte van adsl. Zo is er een stukje met de titel 'Adsl vaak trager dan beloofd'. Om bestaande adsl-klanten over de streep te trekken, komt UPC bovendien met een actie.

Zo kost een abonnement met een downloadsnelheid van 1 Mbps tijdelijk 19,95 per maand in plaats van 29,95. Daarnaast krijgen KPN-klanten 50 euro 'inruilkorting'. Dit geldt ook voor mensen die hun telefoonabonnement van KPN inleveren.

Het is niet voor het eerst dat een kabelaar een dergelijk offensief start. Zo plaatsten de grote kabelaars halverwege 2002 een grote advertentie in de landelijke dagbladen waarin zij zich afzetten tegen adsl. Aan de hand van kleurige grafieken lieten ze hierbij zien dat kabelinternet een stuk sneller is dan adsl.