UPC dreigde vorige week met een kort geding tegen Stichting Brein. De stichting wil in een ander kort geding de naw-gegevens van 'zware uploaders' van UPC achterhalen. In die zaak heeft Brein documenten ontvangen waarin de naw-gegevens staan van twee van deze vermeende zware uploaders. UPC heeft de naam- en adresgegevens van twee abonnees alleen ter beschikking gesteld aan de voorzieningenrechter om 'uitleg te geven over het technische procédé van het identificeren van abonnees'.

De kabelaar stelde vervolgens een ultimatum: Brein moest verklaren de naw-gegevens niet ongeoorloofd te gaan gebruiken. De piraterijbestrijder heeft niet gereageerd op een ultimatum van het bedrijf. "Wij hebben niets gehoord van Brein, dus de conclusie mag zijn dat we een kort geding zullen voorbereiden", aldus Bert Holtkamp van UPC eerder tegenover Webwereld. Stichting Brein noemde de wijze waarop UPC de gegevens verstrekt had, 'onverstandig'. De piraterijbestrijder liet tevens in een verklaring weten 'niet onder de indruk' te zijn van de dreiging van een kort geding door UPC.

"Er is niets aan de situatie veranderd", stelt Ronald van der Aart tegenover Webwereld. "Het is gebruikelijk eerst de uitspraak in het kort geding af te wachten, alvorens je actie onderneemt." De uitspraak in het kort geding van Brein tegen UPC wordt donderdag verwacht.