Vrijdag moet Tele2 twee keer voor de rechter verschijnen. Zowel UPC als Ziggo hebben het bedrijf gedagvaard om de in hun ogen misleidende reclame voor kabel-tv te verbieden. Sinds kort biedt Tele als eerste toetreder het analoge tv-pakket aan en daarvoor adverteert het met slogans als “Kabeltelevisie vanaf 5 euro”.

Misleidend

“Maar ze verkopen helemaal geen kabel-tv. Kabel-tv is analoge tv, digitale tv én interactieve diensten. Tele2 biedt alleen het analoge pakket via de kabel. Dus ze moeten niet doen alsof ze hetzelfde bieden als wij”, aldus de woordvoerder van Ziggo tegen Webwereld.

Bovendien vinden de kabelbedrijven dat het niet duidelijk genoeg is dat het spectaculaire tarief van 5 euro per maand alleen geldt voor een combinatiepakket van Tele2. Een los analoog abonnement is nauwelijks goedkoper: 15 euro bij Tele2 tegenover 16,45 bij Ziggo. “Ronduit misleidend”, vindt Ziggo.

Ook UPC bevestigt de rechtszaak voor morgenmiddag bij de rechtbank Den Haag. Tele2 laat in een verklaring weten: “Tele2 is van mening dat zij dit wel duidelijk maakt en zal dit aan de rechter toelichten. Tele2 ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet.”