Microsoft geeft vanaf vandaag een derde update vrij voor Windows Phone 8. Daarbij is vooral gewerkt aan ondersteuning voor (grotere) schermen met hogere resolutie, zoals 5 en 6 inch touchschermen. De grotere 1080 HD-smartphones hebben daarmee ruimte voor zes in plaats van vier apps naast elkaar, zo meldt Microsoft op zijn Windows Phone-blog.

Update 3 brengt ook ondersteuning voor apparaten met Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-processors, en er is een speciale auto-modus. Die laatste blokkeert push-notificaties onder het rijden en kan automatisch een sms sturen waarin staat dat je in de auto zit en later antwoord. Overige features zijn het (eindelijk?!) kunnen blokkeren van het rotatiescherm, en de mogelijkheid om apps af te sluiten in het multitasking-overzicht.

Klik voor groot Microsoft rolt de update per toestel verschillend uit. Als eerste zijn ontwikkelaars aan de beurt. Zij kunnen vanaf maandag beschikken over update 3, die de komende weken verder wordt uitgerold. De Windows Phone-maker kondigt vandaag eveneens zijn Developer Preview-programma aan. Daarmee kunnen appbouwers eerder beschikken over updates.