Wikia begon eerder dit jaar, maar kon toen rekenen op vernietigende reviews. Critici uit het verleden zijn door de updates nu in ieder geval gunstig gestemd.

Functies

Konden eerst alleen de resultaten worden gerangschikt, de nieuwe functionaliteit geeft veel meer opties. Er kunnen nu eenvoudig zoekresultaten worden toegevoegd, bewerkt en beoordeeld. Gebruikers kunnen met behulp van vijf sterretjes aangeven hoe waardevol ze een resultaat vonden.

Ook kan er commentaar worden gegeven, en kan er meer context worden gegeven aan een resultaat. Bovendien kunnen er alternatieve zoektermen worden ingegeven, om een zoeker zo beter op weg te helpen.

"Al deze verbeteringen samen brengen ons dichter bij ons einddoel: het veel interactiever en democratischer maken van het zoekprocess," aldus de voorzitter Jimmy 'Jimbo' Wales. Zijn commerciële bedrijf Wikia Inc is de eigenaar van de zoekmachine.

Concurrenten dichtbij

Gebruikers die de zoekresultaten aanpassen, krijgen nu ook een uitgebreider profiel. Daarmee komt de site dichter bij de bedoeling die het eerder had: De 'Wikipedia' worden van de zoekmachines. En mochten de resultaten toch niet zijn wat de speurder verwacht had, kan er met één klik worden gezocht met Yahoo of Google.