De afgelopen week klaagden veel gebruikers van ZoneAlarm op het online forum van Zone Labs over de upgrade. Gebruikers van McAfee-software kregen bij de installatie van de upgrade de melding dat ze de programma's van concurrent McAfee eerst moesten verwijderen, voordat de ZoneAlarm-upgrade succesvol geïnstalleerd kon worden.

Een fout in de upgrade zorgde ervoor dat er ten onrechte incompatibiliteit geconstateerd werd tussen ZoneAlarm en McAfee antivirusproducten. Hierdoor trad een beveiligingsmaatregel in werking die de installatie blokkeerde en gebruikers aanraadde de McAfee-software van de pc te verwijderen, zo meldt Cnet.

Ook gebruikers van e-mailprogramma Eudora ondervonden hinder door de upgrade naar versie 6.5 van hun ZoneAlarm-product. De upgrade zorgde voor problemen met de datum- en tijdstempels in Eudora.

De problemen deden zich voor bij het upgraden van Engelstalige versies van ZoneAlarm Internet Security Suite, ZoneAlarm Pro, ZoneAlarm Antivirus en ZoneAlarm Anti-Spyware. De update die de problemen verhelpt wordt verspreid via de automatische update-functie van de programma's. Gebruikers die deze optie hebben uitgeschakeld kunnen het lapmiddel handmatig downloaden van de Zone Labs- website.