De creditcardinformatie wordt opgeslagen op de usb-stick waardoor het invoeren van een creditcardnummer bij online aankopen niet meer nodig is, meldt Etnews. Om te betalen hoeft de stick enkel in de computer gestoken te worden.

Shinhan Card wil met deze methode dieven die gegevens willen stelen door bijvoorbeeld het onderscheppen van toetsaanslagen te slim af zijn.

Inloggen

Op de ingebouwde microchip staan autorisatieprogramma's en creditcardgegevens waarmee het mogelijk is om online te betalen. De stick ondersteunt ook automatische log-in protocollen voor de online creditcardsoftware.

Bij winkels maakt de chip het mogelijk om, in combinatie met een uitlezer, op afstand te betalen. Fysiek contact wordt zo overbodig.

Shinhan is van plan om de gewone creditcard voorlopig nog niet te vervangen. Het bedrijf wil daarmee wachten tot de usb-creditcard populair is bij winkels.

Jongeren

Het bedrijf mikt met de nieuwe usb betaalmethode vooral op jonge klanten. "De methode bevat online en draadloze betaalmogelijkheden. De kaart kan ook gebruikt worden als accessoire. We denken dat jonge klanten die vaker online of met hun mobiel betalen een voorkeur hebben voor de nieuwe usb variant", valt te lezen in een statement van het bedrijf.

De stick is niet geschikt voor normale dataopslag. Over mogelijke encryptie of beveiligingsrisico's bij diefstal wordt door het bedrijf niet gerept.