"Het enige wat ik wil is dat mijn site weer bereikbaar is", zegt Ralph Girkins van Universal Tube & Rollform Equipment, eigenaar van de site, tegenover Reuters. "Donderdag is de site het langst online geweest", stelt Girkins. "Welgeteld anderhalf uur." Het bedrijf is een van de grootste spelers in Amerika op het gebied van installatietechniek.

De site wordt druk bezocht sinds eerder deze week bekend werd dat zoekgigant Google de videosite Youtube overneemt voor 1,3 miljard euro.

Girkins is inmiddels benaderd door een intermediair die zich voordoet als onderhandelaar van Youtube. Deze persoon zou het domein Utube.com willen overnemen voor één miljoen dollar. Girkins wil het domein alleen kwijt voor een minimumbedrag van twee miljoen dollar. Universal Tube & Rollform Equipment is een van de populairste installatietechniek websites in Amerika.

Een woordvoerder van Youtube verklaart dat het geen interesse heeft in het domein. Girkins verklaart tevens nooit door Google of Youtube zelf te zijn benaderd.