Het digitale loket voor uitkeringsgerechtigden is weer live. Het UWV kon de website dinsdagavond rond 19.30 uur weer openen. Werk.nl was 4 dagen grotendeels onbereikbaar nadat dit weekend een update voor een nieuwe storing zorgde. Het blijft vooralsnog onduidelijk wat de oorzaak van de langdurige storing precies is geweest.

“De website is sinds gisteravond weer in de lucht. Toch kan het zo zijn dat de site nog iets traag werkt. Dat hebben we ook in een mededeling op de site gezet. We blijven nu verder werken aan de performance en het stabiel houden van de site”, meldt UWV-woordvoerder Remco Icke aan Webwereld.

Structurele problemen met bereikbaarheid

Het UWV hoopt snel met een uitleg te komen over de exacte oorzaak. De problemen begonnen nadat de website na gepland onderhoud weer online gezet moest worden. Icke: “Een complex traject, waarbij het tot nog toe moeilijk is om te traceren waar het fout is gegaan. Naast automatisering komen er hierbij natuurlijk ook veel mensenhanden kijken bij dit proces.”

Het geplande onderhoud was noodzakelijk nadat duidelijk werd dat de website, waar uitkeringsgerechtigden verplicht gebruik van moeten maken, structurele problemen bleek te hebben.