Ruud van Eck is de eerste die toegeeft dat het "een minder elegante manier van nieuws vergaren" is. De homepage van Van Eck gewijd aan het Formule 1-racen kreeg gisteren sterstatus door vermelding op Vindex als site van de dag. Dat wekte bij Marco van Miltenburg, hoofdredacteur van F1 Today nieuwsgierigheid naar deze 'concurrent' op. De nieuwsgierigheid sloeg om in boosheid toen Miltenburg een aantal teksten van zijn site op de andere website zag. Van Eck zegt zijn homepage uit pure hobby te hebben gemaakt en dat hij geen kwade bedoelingen heeft: hij heeft beloofd de gewraakte teksten weg te halen. En bij wijze van boetedoening komt er een link naar F1 Today.

De politie van Colombus (Ohio, USA) heeft een nieuwe trend ontdekt: valsemunterij via de PC. Volgens een lokale krant namen rechercheurs de afgelopen elf maanden voor 25.000 dollar aan vervalste biljetten in beslag. In 1996 werd er voor slechts aan 1130 dollar vervalst. Volgens de politie zijn een redelijke computer, scanner en printer voldoende om biljetten te produceren. De vervalsingen zijn niet bijzonder goed: het watermerk en andere details ontbreken. Slechts één valsemunter slaagde er in om met een 100 dollarbiljet een slot voor zijn voordeur te kopen. Toch wagen kennelijk steeds meer mensen een poging om de dollars na te maken. Ook de landelijke politie (de FBI) maakt melding van een stijging van de computervervalsingen.

Je mailbox wordt in de toekomst nog voller. De Internet Engineering Task Force (IETF) werkt aan een nieuwe standaard voor de bevestiging van homepages of volledige websites aan e-mails. Met de voorgestelde MIME Encapsulation of Aggregrate HTML Documents (kortweg MHTML) kunnen ook webpagina's worden verstuurd naar mensen die wel e-mail hebben, maar geen toegang tot het World Wide Web.Zowel Lotus als Microsoft zijn van plan om MHTML op te nemen in nieuwe versies van hun netapplicaties. Outlook 98 en Internet Explorer 4.0 hebben een deel van de techniek al onder de motorkap; Lotus Notes krijgt in de komende versie – eind dit jaar – alle voorzieningen voor MHTML. Meer informatie is te vinden bij de IETF.

De overheidsdienst die in de Verenigde Staten toezicht houdt op het vliegverkeer, de FAA, is zo lek als een mandje. Dat meldt de rekenkamer van het Amerikaanse congres. De computersystemen die gebruikt worden door luchtverkeersleiders zijn eenvoudig te hacken. In de meeste gevallen ontstaan onveilige situatie door menselijke fouten: apparatuur die niet wordt bewaakt, makkelijk te raden wachtwoorden of uitzendkrachten die volledig toegang krijgen tot een netwerk. De rekenkamer zegt dat de FAA de afgelopen vijf jaar heeft verzuimd de beveiliging te controleren van 187 van zijn faciliteiten. Volgens een wet uit 1996 zijn Amerikaanse overheidsdiensten verplicht om de beveiliging van kritieke systemen geregeld na te lopen.