Mede-eigenaar van het investeringsfonds, Hubert Deitmers, zegt in de De Financiële Telegraaf 'graag betrokken' te zijn bij Hyves. Hij noemt het een nieuw maatschappelijk verschijnsel dat het medialandschap definitief heeft veranderd.

Er zijn geen financiële details bekend gemaakt over de deal. De Financiële Telegraaf speculeert op basis van eerdere aankopen van het investeringsfonds dat het om ongeveer dertig procent van de aandelen gaat. De krant schat dat daarmee waarschijnlijk miljoenen euro's zijn gemoeid. Een woordvoerder van het investeringsfonds wil dit bevestigen noch ontkennen. "Wij doen nooit uitspraken over financiële details", zegt hij tegen Webwereld.

Locaties delen

Volgens Raymond Spanjar, oprichter van Hyves, zal de investering gebruikt worden om nieuwe diensten te ontwikkelen. Zo kunnen gebruikers binnenkort hun locatie met een mobiele telefoon via het sociale netwerk delen. Daarnaast verwacht hij gebruik te kunnen maken van het netwerk van de investeerder bij toekomstige uitbreiding naar het buitenland. Op dit moment is Hyves al beschikbaar in het Spaans, Duits, Italiaans, Frans en Engels.