Opmerkelijk is dat ongeveer de helft van de ondervraagden een contract voor onbepaalde tijd heeft. Het merendeel van de geraadpleegde professionals heeft volgens Bonque meer dan tien jaar werkervaring. Het gaat om it'ers met verschillende specialiteiten, variërend van systeembeheerders en helpdeskpersoneel tot ontwikkelaars in PHP of .NET.

LinkedIn

LinkedIn lijkt een populaire tool onder de it'ers. Bijna alle ondervraagde specialisten gebruiken het om hun carrière te presenteren aan de buitenwereld, en ruim de helft werkt zijn profiel er regelmatig bij. Meer dan 90 procent vindt het ook prettig om vacatures te vinden via LinkedIn.

Social media

Social media zijn ook belangrijk voor persoonlijke ontwikkeling. Ruim de helft van de respondenten zegt social media zoals Twitter te gebruiken om up-to-date te blijven in hun vakgebied, door onder meer experts te volgen of blogs te lezen.

Ook cursussen en het lezen van vakliteratuur zijn beproefde middelen om de kennis over bijvoorbeeld Java of SharePoint bij te schaven.