Youtube kondigde woensdag aan dat het start met het tonen van zogeheten Invideo-advertenties. Deze zullen getoond worden over de onderste 20 procent van het videobeeld. Klikt de gebruiker er niet op, dan verdwijnt de advertentie weer vanzelf.

Afgaand op de meeste reacties die zijn binnengekomen op het officiële weblogbericht over de advertenties, zijn de meeste gebruikers niet gelukkig met de Invideo-advertenties. Op het moment van schrijven waren er al 135 reacties geplaatst. Eén gebruiker heeft zijn mening vormgegeven in een video, zoals het een echte Youtube-gebruiker betaamt.

Een aantal mensen reageert negatief omdat ze de manier om advertenties te tonen over video's heen, niet origineel vinden. "Jullie hebben gewoon Videoegg nagedaan", reageert iemand.

Ook bij Videoegg zelf is dit doorgedrongen. Het bedrijf heeft op de homepage een tekst geplaatst waarin ze stellen dat ze deze manier van advertenties tonen een jaar geleden hebben verzonnen.

Andere Youtube-gebruikers klagen over het feit dat hiermee de video's worden misvormd en dat dit ten koste gaat van de creativiteit van de makers. Een aantal Youtube-gebruikers dreigt de videosite zijn rug toe te keren. Toch zijn er ook enkelen die positief reageren. "Klinkt helemaal niet slecht. Goed gedaan", laat ene 'glennrr' weten.