Bidster richt zich op het aanbieden van populaire en exclusieve producten. Het bedrijf werkt onder andere samen met Porsche, Sony en Samsung.

"Het gaat om producten die iedereen wil hebben en daarvoor werken we samen met topproducenten", zegt Felix Liebermann, de CEO van Bidster tegenover Webwereld.

Laagste bod

Bidster is een veiling op basis van het laagste, unieke bod. Degene die als enige een bepaald bedrag biedt, krijgt het product voor dat bedrag. Daarbij geldt dat het laagste unieke bedrag wint. Liebermann wijst erop dat op die manier producten heel goedkoop van eigenaar wisselen.

Liebermann erkent dat het principe van deze veiling al heel oud is, maar benadrukt dat zij de enige marktpartij is die dit internationaal aanbiedt. Zo is zijn onderneming ook actief in Zweden, Denemarken en Finland.

Niet gratis

Deelnemers moeten wel betalen voor het plaatsen van een bod. "Het verschilt per veiling, maar de prijs ligt ongeveer op 1,50 euro", weet Liebermann. Betalen kunnen bezoekers via SMS en creditcard. Wie zich registreert als lid van de website krijgt vervolgens wel een korting van 20 procent op de biedingsprijs.

Bidster krijgt de meeste producten gratis aangeboden en houdt ook de opbrengst van de veiling. "Voor bedrijven is dit een geweldige manier om producten onder de aandacht te brengen."

Ter introductie is de website begonnen met een veiling van een Porsche Boxster, die in theorie voor slechts één cent van eigenaar kan wisselen.