Blue Coat Systems heeft een onderzoek gedaan onder 100 ICT- en netwerkprofessionals op de Infosecurity Europe 2010 vakbeurs. Daaruit blijkt dat ruim de helft het kijken van de wedstrijden zou willen verbieden. Toch heeft meer dan 60 procent van de bedrijven geen beleid op dit gebied.

Aan de andere kant blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de werknemers van plan is de wedstrijden op het werk te volgen. Men is zich er simpelweg niet van bewust wat voor impact dat heeft op het netwerk. Dat netwerk kan nog meer onder druk komen te staan door de discussies die ontstaan op onder andere Twitter en Facebook.

Collega René Schoemaker van Channelworld stelt dat het een kwestie is van prioriteiten en alloceren. Het normale netwerkverkeer moet worden afgeknepen, zodat de wedstrijden goed doorkomen. Maar de afdeling systeembeheer van IDG is het daar niet mee eens. Rick Val laat desgevraagd weten dat er een groot scherm komt in de kantine, waar mensen de wedstrijd kunnen zien. Verder zal nos.nl worden geblokkeerd tijdens het WK.

Van de andere groepswedstrijden zul je overigens een stuk minder last hebben. Een is er wel overdag, maar dan is het zaterdag. De andere wordt om half negen ’s avonds gespeeld. De achtste en halve finales kunnen weer wel problemen opleveren, gesteld dat het Nederlands elftal zover komt.

We zijn heel benieuwd of jij voorbereid bent op het WK voetbal. Laat het ons weten in de poll of in de comments. Bron: Techworld