Er zijn geen wettelijke gronden waarop de 27-jarige bankmedewerker vervolgd kan worden, zo verklaarde de aanklager.

Ramones is nu officieel geen verdachte meer. Het National Bureau of Investigation is er niet in geslaagd het extra bewijs rond te krijgen.

Dit was nodig voordat de rechtbank toestemming kon geven voor een rechtszaak tegen Reonel Ramones. In dat geval zouden de aanklagers de Access Device Act gebruiken om tot een uitspraak te komen. Deze wet gaat over het illegaal gebruiken van wachtwoorden voor creditcards of bankrekeningen.

Onderzoek naar de bron van het virus leidde destijds tot de flat van Ramones die hij deelde met zijn vriendin. Na gearresteerd te zijn, was hij snel weer op vrije voeten vanwege gebrek aan bewijs. Hij bleef onder verdenking. Ook dat is nu verleden tijd.

Het is niet bekend of de andere verdachten ook beschuldigd worden. Eén daarvan is de voormalig computerstudent Onel de Guzman. Zijn advocaat verklaarde dat het mogelijk is dat zijn cliënt per ongeluk het virus heeft verzonden.

Geschat wordt dat het I Love You-virus 45 miljoen computers besmet heeft en voor miljarden dollars schade heeft aangericht.Eerdere relevante berichten: Filippijns trio is hoofdverdachte in viruszaak (09 mei 2000)