Versatel betaalt 760.002 euro voor gebruik van de frequenties in de 2,6 GHz-band. Enertel is ruim vier miljoen euro kwijt voor zijn vergunning in de 3,5 GHz-band. De vergunningen zijn geldig tot respectievelijk 2008 en 2015.

Dit heeft het ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt. Wireless local loop is een digitaal radiosysteem waarmee het mogelijk is draadloze breedbandverbindingen te leggen met een centrale antenne.

Het systeem is met name ontwikkeld om centrales op bijvoorbeeld bedrijfsterreinen aan te sluiten op het vaste net. Grote voordeel van wll is dat er geen kabels getrokken hoeven worden.

De technologie kan hierdoor ook worden gebruikt om breedband op het platteland mogelijk te maken. Volgens het ministerie leent wll zich namelijk voor zowel landelijke als stedelijke toepassingen.

Het 'verzorgingsgebied' van één basisstation beperkt zich in stedelijke gebieden tot enkele kilometers. Op het platteland kan het draadloze signaal echter enkele tientallen kilometers ver komen.

In totaal hadden vijf partijen een bod op de twee beschikbare frequenties uitgebracht. KPN was overigens, op advies van de NMa, geheel van deelname uitgesloten.