Het PC-spel Duke Nukem Forever waarvan de release al drie jaar is uitgesteld. Ik ben nogal ongeduldig aangelegd en kan volstrekt ongenietbaar worden als dingen niet snel genoeg naar mijn zin gebeuren. Een vertraging waarvan je de reden niet kunt achterhalen ('ja sorry meneer, ik heb geen idee waarom ie nog niet binnen is') of oplossen ('nee, ik heb geen idee wanneer wel') doet mijn bloed koken. En ik heb niet graag dat mijn bloed kookt. Dat kan volgens mij nooit goed voor je zijn. Ik nam mij daarom op een gegeven moment voor me niet meer te laten opfokken en me met pijn en moeite over te leveren aan het lot. Ik zie wel: het komt wanneer het komt. En uitgerekend wanneer ik mij voor de zwaarste geduldsproef gesteld zie, ik ga deze maand verhuizen, komt er iets op tijd. Mijn vaste telefoonlijn is vandaag verhuisd naar mijn nieuwe appartement waar ik nog niet woon omdat er nog geklust wordt. Gewoon, op de door mij opgegeven datum. Door KPN. Weg telefoon, weg ADSL. Offline. Geen internet. Paniek!

Ik vind verhuizen verschrikkelijk en ik ben denk ik niet de enige. Je hele leven staat even volledig op zijn kop. De voorbereidingen verlopen nog wel rustig. Je begint in de rommelkast waarvan je zoveel mogelijk bij het grof vuil zet. Je haalt bij het Postkantoor een verhuisservice-envelop en geeft een datum op in de toekomst waarop ze je post mogen gaan doorsturen. Allemaal nog veilig ver weg. Je woont immers nog in je oude woning waar het dagelijks leven draait zoals het altijd heeft gedraaid. Alles doet het nog en alles heeft zo zijn plek in huis. Je hebt gas, warm water, schemerlampen, televisie, telefoon en internet. Naarmate de datum waarop je echt overgaat (mocht je die al weten) dichterbij komt, wordt de verhuizing merkbaarder. Je gaat inpakken en alvast wat spulletjes overbrengen zodra de eerste verf is opgedroogd in de nieuwe woning. Je oude huis wordt leger maar alles doet het nog wel. En dan is opeens de telefoon afgesloten.

Ik heb het natuurlijk zelf gedaan. Ik heb immers eind december bij KPN online vandaag als verhuisdatum opgegeven. Ik mailde vervolgens Xs4all dat mijn Mxstream verbinding mee moest. Ze reageerden dat ik eerst maar moest afwachten of KPN die datum zou gaan halen. Ik moest maar weer mailen als het daadwerkelijk zover was. Eerst zien, dan geloven, zeiden ze eigenlijk, en ik keek er niet eens van op. Hoogstens dat een KPN-dochter dat over zijn moeder zegt. Want ik hield er al rekening mee dat KPN zou verzaken en de lijn een week of twee later zou verhuizen. Dat ik een brief zou krijgen waarin mij werd medegedeeld dat de verhuizing van de telfoonlijn 'wegens onvoorziene drukte' of zoiets was verschoven. Met een beetje mazzel zou de vertraging precies uitkomen met de datum waarop ik mijn nieuwe appartement betrek. Maar nu sta ik op een NS perron waar de trein plots op tijd blijkt te zijn vertrokken. Ik ga me vanavond maar eens bezatten, thuis valt er toch niks te beleven.