Verizon start 16 januari de dienst V Cast Music, zo weet CNet. Consumenten kunnen met hun mobiel muziek aanschaffen en deze nummers eventueel overzetten naar de pc. In de lente van 2006 wil het bedrijf een aanbod hebben van minimaal een miljoen nummers van platenmaatschappijen, zoals Warner Music, EMI, Universal en SonyBMG. Het bedrijf onthult op 5 januari de details van V Cast tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

De zet van het bedrijf komt niet onverwacht. Door de grote successen van Apple met de iTunes Music Store wil elke partij een graantje meepikken op de digitale muziekmarkt. De Amerikaanse telecomprovider Sprint biedt inmiddels al een muziekdienst voor mobiele telefoons aan, waar gebruikers 2 dollar 50 per nummer betalen.

Verizon denkt een uniek product te hebben dankzij een hechte samenwerking met Microsoft. Hierdoor is het mogelijk om de muziek zowel op het mobiel als op de pc te beluisteren. Verizon is naar eigen zeggen het enige bedrijf dat die mogelijkheid aanbiedt. Klanten moeten daarvoor wel in het bezit zijn van Windows Media Speler versie 10.

Apple krijgt het hierdoor steeds moeilijker. Enerzijds is het bedrijf in een voortdurend gevecht met de platenmaatschappijen wat betreft de prijs van nummers. Anderzijds verschijnt de ene na de andere concurrent met een eigen muziekdienst. De digitale muziekmarkt is booming. Volgens analisten van Nielsen SoundScan werd er in 2005 voor 323 miljoen dollar aan nummers verkocht.

MCI

Tevens is bekend geworden dat Verizon MCI mag overnemen. De laatste horde, toestemming van waakhond Washington Utilities and Transportation Commission, is genomen. De bedrijven hebben nu alle noodzakelijke goedkeuringen op zak, waardoor de overname definitief kan doorgaan. Naar verwachting wordt de acquisitie, met een waarde van 8,6 miljard dollar, begin januari definitief doorgevoerd.

Eind oktober ontving Verizon goedkeuring van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Hierbij werden wel enkele voorwaarden opgesteld. Zo moeten Verizon en MCI hun dark fibre- en ongebruikte glasvezelnetwerken leasen aan concurrenten die opereren in gebieden aan de oostkust van de Verenigde Staten.