Verizon en Broadcom zijn overeengekomen dat Verizon 6 dollar betaalt voor elke telefoon, smartphone, of datakaart die een 3G-chip van Qualcomm bevat. Het totale bedrag dat betaald wordt aan Broadcom zal per kwartaal voor Verizon nooit hoger uitkomen dan 40 miljoen dollar en het maximale bedrag voor gebruik van de chips zal 200 miljoen dollar zijn, zo meldt Cnet.

De overeenkomst komt voort uit een ruzie tussen Broadcomm en Qualcomm. De technologie achter de 3G-chips van Qualcomm zouden inbreuk maken op patenten van rivaal Broadcom. In juni heeft de International Trade Commission besloten dat de import van telefoons die gebruik maken van de 3G-technologie van Qualcomm aan banden gelegd.

Hoewel de ban nog niet van kracht is zou deze problemen veroorzaakt kunnen hebben voor de mogelijkheid voor Verizon, een van de grootste mobiele providers in de VS, om telefoons als de Razr2 van Motorola te verkopen. Het bedrijf wilde hier blijkbaar niet op wachten en heeft dus zelf een overeenkomst met Broadcom gesloten, zodat het vrij is om elke telefoon te verkopen die het maar wil.

Ondanks het feit dat de overeenkomst schadelijk kan zijn voor de positie van Qualcomm in de zaak tegen Broadcom, reageert het bedrijf positief op de overeenkomst, 'omdat het de onzekerheid wegneemt voor Verizon'. "Dankzij de overeenkomst blijft Verizon in staat om draadloze breedband producten met Qualcomm-chips en software te verkopen", aldus Qualcomm in een verklaring. Qualcomm is overigenst nog niet bereid om zich neer te leggen bij de ban.

Ook vindt Qualcomm dat de overeenkomst met Verizon minder drastisch is dan wat Broadcom eerder van hun eiste. Broadcom daarentegen stelde op 30 juni nog dat Qualcomm een soortgelijke overeenkomst zoals die met Verizon weigerde.